فرود 12 سفینه فضایی در نقاط مختلف زمین باعث می شود تا ارتش آمریکا یک زبانشناس (با بازی امی آدامز) و یک فیزیک دان (با بازی جرمی رنر) را به خدمت بگیرد تا بتواند با این موجودات غریبه ارتباط برقرار کند. به مشکل خوردن یکی از سفینه ها با چین و افزایش تناقض ها باعث می شود تا زمین در آستانه جنگ قرار بگیرد؛ جنگی که فقط می تواند با برقراری ارتباط با فضایی ها از آن جلوگیری شود.
داستان فیلم arrival جذاب است اما نمی توان اثر مثبت سایر المان ها بر موفقیت فیلم را انکار کرد. فیلم برداری عالی، صحنه های چشم نواز و موسیقی عالی در ترکیب با فیلم نامه ای خوب و داستانی خوش تراش باعث شده تا شاهد اثری استثنایی باشیم. اثری که رقبای چندانی در این سال ها نداشته است.
شاید این فیلم در ابتدا برای کسانی که به امید دیدن یک فیلم اکشن به سینماها آمده بودند چندان جذاب نبوده باشد. موجوداتی فضایی که صداهای غیرقابل فهمی تولید می کنند و تنها راه ارتباطی منطقی با آن ها، فهمیدن زبان نوشتاری آن هاست که شبیه ته مانده ی خشک قهوه در ته استکان است.
با جلو رفتن فیلم می بینیم که داستان فیلم، چندان هم نیازمند اکشن های افراطی نیست. سوالاتی که در ذهن مخاطب شکل می گیرد باعث می شود تا arrival تنها در روی صفحه در جریان نباشد و مسیر خود را در ذهن مخاطب ادامه دهد؛ اتفاق خوبی که تا پایان فیلم و شاید تا بعد از آن هم ادامه داشت.
تنها چند دقیقه از فیلم کافیست تا مخاطب بفهمد که با یک روایت خطی حوصله سر بر طرف نیست. حتی تکه های منسجم هم چندان منسجم نیستند و همه چیز را به بیننده تقدیم نمی کنند. زبان شناس داستان ما یک نقش باورپذیر با یک گذشته دردناک است که غم از دست دادن فرزندش را یدک می کشد. همین جزئیات و هنر کارگردان است که باعث می شود arrival را با سفینه های فضایی و موجودات عجیبش به خاطر آوریم.
قسمت های وسط فیلم به نسبت قابل انتقاد است. شاید این نقطه از فیلم باشد که باعث شود عده ای تصمیم به چک کردن موبایل بگیرند یا به یاد کارهای مهم تر خود بی افتند. البته انتقاد زیادی به این اشخاص وارد نیست؛ کمبود جذابیت در این قسمت کاملا به چشم می آید. شاید اگر سایر المان های فیلم نمی توانستند این قسمت را به دوش بکشند، شاهد فروش 200 میلیون دلاری آن نبودیم.
چه عواملی موفقیت Arrival را رقم زدند؟
نگرش کلی فیلم یکی از عوامل اصلی موفقیت آن در گیشه بود. یک نگاه ضریف به نحوه ساخته شدن واقعیت و تاثیر زبان بر آن، چیزی نیست که بیشتر ما در زندگی روزمره به آن فکر کنیم. شاید حتی کارهایی مثل زبان شناسی از دید بسیاری از ما ساده یا بی اهمیت باشد.دیالوگ های arrivalهم نقش زیادی در انتقال پیام فیلم داشتند.
فیلم arrival به ما ثابت کرد که بسیاری از واقعیت های زندگی ما با کلمات معنا می گیرند. می توان گفت که بسیار از مفاهیم اطراف ما بدون داشتن واژه های مخصوص به خود کاملا نامرئی می شوند. برای مثال می توان به طیف رنگ سفید اشاره کرد. تماما واقعی، با هویت های مجزا از هم اما وابسته به اسم برای اثبات وجود.
گنگ بودن زبان در 2 طرف یک ارتباط می تواند از این هم عمیق تر باشد. زمانی که واژه ای برای نشان دادن احساسات نباشد، برداشت های متفاوتی از احساسات به وجود می آید و در نتیجه اتفاقاتی می افتد که نباید. حقیقتی که اگر فیلم را ندیده باشید کمی دور از تصور است.
مفاهیم عمیق فیلم تنها عامل موفقیت آن نیست. جدا از برخی قسمت های آن، کارگردان توانسته است حس کنجکاوی مخاطب را به خوبی تحریک کند، او را با خود همراه کند تا بتوانند در این مسابقه نفسگیر از بروز یک فاجعه جلوگیری کنند.
نکته آخری که به عنوان یک مخاطب من را جذب کرد، قسمتی بود که بعد از تماشای فیلم با خود نگه داشتم. یک برداشت ساده از حقیقتی که همیشه با آن سر و کار داریم. تصورات ما همیشه درست نیستند و نباید بر اساس آن تصمیم بگیریم.
تمام این موارد در کنار عوامل حرفه ای در ساخت موسیقی، فیلم برداری و صد البته تیم بازیگری خوب باعث شد تا arrival یک اثر ماندگار باشد؛ اثری که قطعا ارزش دیده شدن را دارد.
اگر به آثاری با فضای غیرمرسوم علاقه دارید حتمانقد سریال leftoversرا بخوانید تا سریال بعدی خود را پیدا کرده باشید.
نکات جالب در مورد فیلم Arrival
فیلم Arrival یکی از جالب ترین ایده های حال حاضر در مورد بیگانگان را به تصویر می کشد اما ساخت این فیلم آنقدر هم ساده نبوده که به نظر می رسد. در نظر داشتن ماهیت معمایی و البته خسته نکردن بیننده یک کار سخت است اما 2 حقیقت جالب در مورد فیلم نشان می دهد که کارگردان به خوبی توانسته است از عهده آن بربیاید.
- جمله ی آخر همسر ژنرال شنگ که به چینی بازگو شد حتی در سینما هم زیرنویس انگلیسی نداشت. حالت معماگونه در فیلم باز هم در صحنه های دیگر تکرار شد اما شاید اوج آن در این چند کلمه ی چینی باشد.
- زبان دایره ای که هپتاپادها از آن استفاده می کردند توسط زبان شناسان ساخته شده بود و زبانی واقعی و قابل استفاده بود. این زبان بیش از 100 عبارت تصویری داشت که حدود 70 مورد از آن ها را در فیلم دیدیم.
با وجود این که Arrival نتیجه تلاش زیادی بود اما اکران شدنش بعد از Interstellar باعث شد تا مجبور باشند پایانبندی را عوض کنند. البته که پایان جدید هم خاص بود اما جالب است بدانید که پایان نسخه اولیه Arrival شباهت زیادی به Interstellar داشت.
نظرات کاربران در سایت های مختلف درباره فیلم Arrival
- خیلی زیباست! یه آرامش خاصی به بیننده منتقل می کنه. پایانشم غیرمنتظرست. به هیچ وجه از دستش ندین
- فیلم عجیبی بود ، شاهکار نه ولی خوب بود ، امتیاز من ۷/۵ از ۱۰
- اگه میان ستاره ای رو دوست داشتین اینم قطعا دوس دارین . شاهکاره فقد بعدش ی نقدیم بخونین اگه اخرش رو متوجه نشدین.
- با این فیلم وارد دنیای شاهکارهای دنیس وینلوو شدم، همه فیلمهاش تاثیر گذار و موندگاره!
منبع: نقد فیلم Arrival
اگر به آموزش ساخت PBN نیاز داری،این مقاله رو از دست نده
فیلم arrival: نقد، داستان، حقایق و رمزگشایی پایانبندی + لینک
فیلم ,arrival ,باعث ,زبان ,شاید ,مخاطب ,فیلم arrival ,arrival فیلم ,مورد فیلم ,فیلم برداری ,سایر المان